Til dig der været udsat for vold

Gruppetilbud til spædbarnsmødre, der har levet med vold i parforholdet

At leve med vold under graviditet og som nybagt mor sætter store og alvorlige spor i forældreskabet og det påvirker også det lille barns start på livet. Derfor har de nybagte mødre også fortjent mest mulig kærlig hjælp og støtte til at bryde med volden.

Foreningen INSTITUT MOD VOLD tilbyder i samarbejde med Velliv 4 gruppegange højgravide eller mødre til babyer mellem 0 år og 9 mdr. Gruppen vil blive ledet af 2 autoriserede psykologerne med speciale i vold i nære relationer: Maria Nannestad og Susanne Nielsen. Der vil i gruppen være fokus på viden om hvordan vold i nære relationer påvirker moderskabet og hvordan mødrene kan bryde voldsarven for dem og deres børn. Mødrenes konkrete erfaringer, tanker og følelser vil være omdrejningspunktet for forløbet. Dertil vil hver gruppegang indeholde et stort fokus på babyerne og der vil faciliteres glædesfyldte og tilknytningsfremmende lege og aktiviteter mellem mødre og babyer.

Deltagere/målgruppe: Dansktalende mødre der er højgravide (3. trimester) eller har en baby i alderen 0-9 mdr. (i perioden hvor gruppen finder sted) Der plads til 6-8 mødre med deres babyer i gruppen. Det er en forudsætning at man kan deltage i gruppen på dansk.

Datoer:

  • Mandag den 30. oktober 2023 kl. 9.45-12.00 (fra 9.45-10.00 er der velkomst og te og kaffe)
  • Mandag den 6. november 2023 kl. 9.45-12.00 (fra 9.45-10.00 er der velkomst og te og kaffe)
  • Onsdag den 15. november 2023 kl. 9.45-12.00 (fra 9.45-10.00 er der velkomst og te og kaffe)
  • Onsdag den 22. november 2023 kl. 9.45-12.00 (fra 9.45-10.00 er der velkomst og te og kaffe)

Dertil vil der i løbet af oktober måned være en visitationssamtale med hver mor og hendes baby. Her vil fokus være på, at vi lærer hinanden at kende, ligesom vi vil sætte fokus på mors og babys trivsel og tale om de håb og ønsker mor har til gruppeforløbet.

Adresse: 6 min. fra Nørreport st. København K.

Gruppen er GRATIS. Tilbuddet er finansieret af foreningen Velliv.

Tilmelding: Skriv en mail ti mn@institutmodvold.dk eller SMS til 23276595. Du/I er også meget velkomne til at skrive eller ringe hvis I blot ønsker at vide mere.

Samtalegruppe for kvinder der har været udsat for vold fra sin partner eller eks-partner: ”Vi gjorde noget”

I samarbejde med Velliv Foreningen udbyder Foreningen Institut Mod Vold nu en samtalegruppe for kvinder, der har været udsat for vold fra en partner eller en ekspartner.

Alle mennesker gør modstand mod vold, men den åbenlyse modstand er ofte for farlig. I gruppen har vi fokus på, hvad der er sket og hvad deltagerne har gjort undervejs for at værne om egen eller andres værdighed – ved på forskellig vis at forsøge at nedbringe volden, få volden overstået eller undgå volden.

Samtalegruppen finder sted i Aarhus og starter den 2. februar 2023.01.13 Gruppen ledes af voldsspecialiseret psykoterapeut (MPF).

Gruppen mødes 8 gange, hver anden uge á 3 timers varighed.

Gruppeleder vil til hver gruppegang holde et kort oplæg om et tema, der relaterer sig til det at have levet med vold fra en nærtstående person. Der kan være tale om temaer som:

Skam og skyld, Ensomhed og isolation, hvordan taler jeg med mit barn?, responser på vold m.fl.

Gruppen er GRATIS. Tilbuddet er finansieret af foreningen Velliv.

Tilmelding: Skriv en mail ti ss@institutmodvold.dk. Du/I er også meget velkomne til at skrive eller ringe hvis I blot ønsker at vide mere.