Boglancering af digtsamlingen Edderkoppespindet

Boglanceringen af digtsamlingen Edderkoppespindet afholdes den 2. dec. kl. 14.00
Første kursusdag:2024-12-02 14:00:00
Pris ekskl. moms
Gratis
Pr. deltager

Er du fagprofessionel og arbejder du med vold I nære relationer, så inviteres du til boglancering af digtsamlingen: “Edderkoppespindet”. Boget er en digtsamling med digte af kvinder, der har oplevet vold.

Boglanceringen afholdes den 2. dec. fra 14-16 på Næstved Krisecenter. Få at være sikret en plads til arrangementet, så er det vigtigt, at du tilmelder dig.

Digtene indeholder beskrivelser af den vold, som de voldsudsatte har oplevet. Dette kan være alt fra psykisk vold til seksuel vold. Kvinderne har haft frihed til at udtrykke sig på den måde igennem digtformen, som har givet mening for dem. Flere af Illustrationerne i digtsamlingen er også udarbejdet af voldsramte kvinder.

Digtsamlingen har givet de tidligere voldsudsatte mulighed for at udtrykke sig om deres oplevelser med vold og følgevirkningerne heraf – og også om livet efter volden. Med digtsamlingen ønsker de tidligere voldsudsatte, at deres meningsløse oplevelser med vold omsættes til viden. Denne viden kan være brugbar for fagprofessionelle, som arbejder med vold og for voldsudsatte, der på nuværende tidspunkt oplever vold. Håbet er, at nuværende voldsudsatte vil kunne genkende sig selv i digtene og få håb, lyst og mod til at bryde med volden.

Projektet er faciliteret og udgivet af Institut Mod Vold med facilitator Mette Thyghøj. Næstved Krisecenter har deltaget i samarbejdet om projektet, og Næstved Kommune har bidraget med 12.000 kr. til trykning af bogen.

Program for boglanceringen.

  • Velkomst og præsentation af digtsamlingen
  • Oplæsning af et digt af en tidligere voldsudsat kvinde
  • Salg af digtsamlingen – hvor evt. overskud af bogen går til gratis terapi for voldsudsatte kvinder
Læs mere

Undervisningsdage

Projektet, vi præsenterer til boglanceringen, hedder Edderkoppespindet og er et projekt for tidligere voldsudsatte kvinder i Næstved og omegn. Man må også gerne deltage, selvom man ikke bor i Næstved. Projektet går ud på, at man producerer digte (hovedfokus på digte) eller tegninger/malerier omkring det at have oplevet vold. Man behøver ikke være kunstner, forfatter eller poet. Alle, der har lyst til at prøve at lave et digt, kan være med. Det behøver ikke være et digt, der rimer, men det må gerne. Man har kunstnerisk frihed til at lave det, som, man synes giver mest mening. Til boglanceringen vil I høre mere om projektet og dets betydning og få oplæst et eller flere digte fra digtsamlingen.

Find vej

Adresse:

Næstved Krisecenter, Østergade 13, 4700 Næstved
Boglanceringen afholdes på Næstved Krisecenter

Booking