Digtsamlingen, Edderkoppespindet

Vil du bidrage med et digt om, hvordan det er at være voldsudsat og få dit digt med i vores digtsamling, så læs nedenstående.

I Institut Mod Vold er vi i gang med at producere en digtsamling med digte for voldsudsatte. Digtene omhandler det at have været udsat for vold – herunder hvordan det var imens, at man levede med vold, men også hvordan det er at være kommet ud af det og være væk fra volden.

Projektet hedder Edderkoppespindet og foregår fysisk i Næstved. Man må dog gerne deltage, selvom man ikke bor i Næstved. Projektet går ud på, at man producerer digte (hovedfokus på digte) eller tegninger omkring det at have oplevet vold. Man behøver ikke være kunstner, forfatter eller poet. Alle, der har lyst til at prøve at lave et digt, kan være med. Det behøver ikke være et digt, der rimer, men det må gerne. Man har kunstnerisk frihed til at lave det, som, man synes, giver mest mening.

Projektet udføres igennem Institut Mod Vold i samarbejde med Næstved Krisecenter og Næstved Kommune. Kommunens bidrag er, at de støtter op om projektet og finansierer 12.000  kr. til trykning af digtsamlingen.

Projektet består af 4 x mødegange, hvor vi mødes i 2 ½ time og arbejder med produktionen af digtene, og hvor man læser digte sammen og taler sammen om digtenes betydning og udtryk. Disse møder vil foregå i et fortroligt rum, hvor vi har tavshedspligt, og hvor der værnes om alles tryghed og integritet. Projektet faciliteres af psykoterapeut Mette Thyghøj fra Institut Mod Vold.

Man vil godt kunne deltage anonymt i projektet – og det betyder, at ens navn ikke vil fremgå i værket.

Det er muligt, at der kan opstå behov for at vi mødes et par gange mere før boglanceringen, for at sikre at vi er klar til boglanceringen.

Vi mødes følgende datoer:

Gruppegange:

Mandag den 23. sep. 10-12.30
Mandag den 30. sep. 10.12.30
Onsdag den 30. okt. 16-18.30
Tirsdag den 5. nov. 9-11.30

Boglancering:
Mandag den 2. dec.  kl. 14-16

Man er meget velkommen til at deltage i både møder og boglancering, men man er også velkommen til blot at bidrage med at sende et eller flere digte til Mette Thyghøj. Hvis man kun kan deltage i et eller to møder, vil det også være en mulighed – dog kræver det, at det aftales.

Skriv til Mette Thyghøj på mt@institutmodvold, hvis du ønsker at blive tilkoblet projektet – eller hvis du blot ønsker at bidrage med at sende et digt, der kan indgå i digtsamlingen.